Dental Center eDent

Ljuskice

Ljuskice

Ljuskice (eng. Veneers) su tanke lamele koji se postavljaju na zube kako bi se korigirala njihova estetika. Ljuskicama možemo ispraviti boju, oblik, duljinu, debljinu i položaj zuba.

Mogu biti napravljene od keramike ili od kompozinog materijala s dodatkom keramike.

Keramičke ljuskice

Materijal iz kojeg se izrađuju keramičke ljuskice je e-max keramika koja trenutno ima najviši stupanj estetike od svih materijala u dentalnoj medicini.

Priprema u ordinaciji sastoji se od usklađivanja dizajna osmjeha i izrade mock-upa nakon čega se zubi minimalno ubrušavaju kako bi se osigurao točan dosjed i željena promjena položaja ili veličine i oblika zuba. Brušenje za ljuskice radi se po principima minimalno invazivne stomatologije pri čemu se odstarnjuje vrlo mala količina zubnog tkiva i čuva se što je moguće više zdravog zuba za potporu. Na taj način uz minimalnu invazivnost dolazimo do maksimalnih rezultata.

Keramičke ljuskice izrađuju se u dentalnom labaratoriju pomoću CAD/CAM tehnologije koja im daje savršenu preciznost, nakon čega se posebno ručno dorađuju kako bi se izrazila individualnost za svakog pacijenta.

Vrijeme izrade rada ovisi o količini promjene koju unosimo u konačni osmjeh, a kroz vrijeme trajanja izrade rada pacijenti imaju privremene ljuskice na zubima.

NO prep ljuskice su ljuskice koje se samo ljepe na zube i ne zahtjevaju prethodnu pripremu zuba. No prep ljuskice od keramike indicirane su kod pacijenata kod kojih treba povećati i podebljati zube i kojima nije vidljivo zubno meso prilikom osmjeha.

Kompozitno-keramičke ljuskice

napravljenim FREE hand bonding metodom.

Rade se direktno na pacijentu u ordinaciji i gotove su u istom posjetu. Ne zahtjevaju prethodno ubrušavanje zuba.

Današnji kompozitni materijali s dodatkom keramike daju nam široki spektar estetskih mogućnosti. Elastičnost kompozitnog materijala omogućava nevidljivi prijelaz između zuba i materijala bez brušenja zuba, a dodatak keramike u materijalu daje mogućnost poliranja do visok sjaja.

Ovakve ljuskice pogodne su kada promjene koje želimo napraviti na zubima ne zahtjevaju znatne promjene u boji i duljini zuba.